Spalare covoare normala si curatare covoare in profunzime

Aspirarea este modalitatea prin care majoritatea oamenilor încep atunci când își mențin / curata covoarele si foarte rar ajung la o solutie de spalare covoare. Atunci vom începe acest articol despre sfaturi pentru curățarea covoarelor. Dar nu este locul unde se va termina articolul. Vom prezenta tot felul de orientări pentru curățarea, îndepărtarea petelor și tratarea diferitelor alte probleme.

Deocamdată, însă, vom ajunge la elementele de bază:

 • Covoarele trebuie aspirate o dată pe săptămână și mai des în zonele cu trafic intens. Aspirarea frecventă prelungește viața covorului dvs. împiedicând acumularea de particule gresive care pot tăia fibrele de covor. La fiecare câteva săptămâni, luați puțin timp suplimentar și folosiți instrumentul dvs. de crevice pentru curățarea în jurul bazinelor și caloriferelor și în alte locuri greu accesibile.
 • Pentru a aspira covoarele de la perete, împărțiți podeaua în cuadrante și aspirați un cadran întreg înainte de a trece la următorul.
 • Luați-vă timpul când aspirați un covor, în special un covor de pluș în care murdăria este sigur că va fi adânc înglobată. O trecere cu o putere verticală mare nu este suficientă. Treceți deasupra fiecărei secțiuni de mochete și lucrați încet pentru a permite aspirației să îndepărteze tot praful și murdăria.
 • Acordați o atenție deosebită zonelor în care oamenii stau și își mișcă picioarele. Aspirați aceste zone de trafic intens cu un model transversal de lovituri suprapuse.
 • Rezistenții la sol pot fi aplicați pe covoarele noi sau pe covoarele recent curățate. Urmați sfaturile producătorilor. Aplicați substanțe retardante de sol numai cu echipamente profesionale folosind tehnicile de aplicare recomandate.
 • Adăugați sodă de copt în pungă în vid pentru a lupta împotriva mirosurilor.

Mirosurile sunt un lucru - petele și vărsările sunt cu totul altele. Petele și vărsările se întâmplă la aproape fiecare covor și pot fi dificil de îndepărtat. În secțiunea următoare, vom oferi câteva indicii pentru a scăpa de aceste cusururi.

Curățarea spoturilor și a petelor de lichide pe covoare - spalare covoare punctuala

 
Iată regula nr. 1 cu privire la petele și vărsările pe mocheta dvs.: curățați-le imediat, spalare covoare punctula in zona afectata. Dacă prinzi vărsarea când este proaspăt, ai șanse mari să o elimini în totalitate. Luați în considerare și aceste sfaturi:
 • Ștergeți cu grijă sau raziți întreaga zonă înainte de a aplica orice soluție de curățare. Îndepărtați cât mai mult din vărsat.
 • Înainte de a folosi orice soluție de curățare, testați covorul într-o zonă lipsită de claritate, pentru a vă asigura că produsul de curățare nu îl va deteriora sau decolora. Testați agenții de curățare pe care îi țineți la îndemână înainte de a fi folosiți pentru a vă asigura că nu vă vor dăuna covorului.
 • Nu frecați deversarea - asta ar putea răspândi problema într-o zonă mai mare.
 • Atunci când aplicați un produs de curățare a locului, lucrați din exteriorul petei spre interior pentru a evita răspândirea petei. După aplicarea unei soluții de curățare, spalare covoare, curățați toată umezeala.
 • Un prosop alb de baie curat este de neegalat pentru uscarea covorului și perierea puiului de somn până la poziția în picioare.
 • Dacă simțiți că există încă prea multă umiditate după ce ați blocat covorul, așezați o stivă de prosoape albe cu grosimea de 3/4 inci și cântăriți-le cu un obiect greu.
Ce ar trebui să faci dacă covorul tău este murdar de ciocolată ? Sau urină ? Sau noroi ? În secțiunea următoare, vom oferi răspunsuri la aceste și alte întrebări.

Solutie de spalat covoare in casă
Iată o idee pentru a face un parfum de covor de casă:
 • 1 cană ierburi zdrobite, uscate (rozmarin, lemn de sud și lavandă sunt alegeri bune)
 • 1 linguriță cuișoare măcinate
 • 1 linguriță scorțișoară
 • 1 linguriță sodă de copt
 • Combină ingredientele și presară peste covor. Se lasă să stea câteva minute, apoi se lasă.
Iată câteva variante ale acelui amestec:
 • Amestecați 1 mic sodiu de copt cu uleiul preferat de potpourri, folosind doar câteva picături, și presărați-l ca odorizant pentru covoare. Lăsați pe un covor 10 - 20 minute, apoi aspirați.
 • Folosiți 1 cană sodă de copt, 1 cană amidon de porumb și 15 picături parfum ulei esențial. Lăsați pe covor 10 - 20 minute, apoi aspirați. Depozitați amestecul într-un borcan de sticlă sau într-un recipient etanș.

Tratarea petelor specifice, spalare covoare cu metode specifice

 
De la vin, la guma de mestecat, covorul are o mulțime de potențiali dușmani. În această secțiune, vă vom spune cum să eliminați o varietate de pete specifice prin spalarea covoarelor valabile si pentru spalare canapele.
 • Petele acide: Deversările acide, cum ar fi curățătorul sau oțetul, necesită acțiune rapidă. Diluează-le imediat cu bicarbonat de sodiu și apă sau cu bicarbonat. Apoi aplicați o soluție de amoniac (o parte) și apă (10 părți). Spalare covoare cu apă rece, lăsați să se usuce și aspirați ușor.
 • Băuturi alcoolice: diluați rapid locul cu apă rece. Absorbi excesul de lichid. Apoi amestecați 1 linguriță detergent ușor, 1 linguriță oțet alb și 1 sfert apă caldă. Aplicați soluția pe loc și lăsați covorul să se usuce. Aspirați ușor.
 • Sânge: Absoarbe cât mai mult din sânge. Apoi amestecați 1 linguriță detergent ușor, 1 linguriță oțet alb și 1 sfert apă caldă. Aplicați soluția pe loc și lăsați să se usuce. Aplicați lichid de curățare la uscat. Aspirați ușor după ce covorul este uscat.
 • Unt: Răzuiește cât mai mult din unt. Aplicați lichid de curățare uscată și lăsați covorul să se usuce. Dacă spotul rămâne, repetați procedura. Aspirați ușor.
 • Ceară de lumânare: Apăsați un cub de gheață pe pata de ceară. Ceara se va întări și poate fi apoi scoasă.
 • Catsup: Bureați un amestec de 1 cană de oțet și 2 căni de apă în covor. Ridicați frecvent buretele până când pata a dispărut.
 • Guma de mestecat: Guma de mestecat poate fi o mizerie lipicioasă, deci o întărește apăsând un cub de gheață pe blobul de gumă. Odată întărită, guma poate fi scoasă.
 • Ciocolată: Răzuiește imediat ciocolata de pe covor. Se amestecă 1 linguriță detergent ușor, 1 linguriță oțet alb și 1 sfert apă caldă. Aplicați soluția la fața locului. Clatiti bine. Aspirați ușor.
 • Cafea: cafea a vărsat imediat. Apoi amestecați 1 linguriță detergent ușor, 1 linguriță oțet alb și 1 sfert de apă caldă. Aplicați soluția pe loc și lăsați să se usuce. Aplicați lichid de curățare la uscat. Aspirați ușor după ce covorul este uscat.
 • Creion: Răzuiți excesul de creion sau îndepărtați-l punând un blotter peste pata de creion și presându-l cu un fier cald până când blotterul absoarbe creionul topit. Deplasați frecvent blotterul, astfel încât să nu se suprasaturare. Aplicați lichid de curățare uscată și lăsați covorul să se usuce. Aspirați ușor.
 • Fructe: Petele de fructe pot fi foarte greu de îndepărtat dacă au voie să se stabilească, dar dacă acționați rapid această metodă previne, de obicei, o pată permanentă. Răzuiți fructele vărsate și absorbiți sucul de fructe. Se amestecă 1 linguriță detergent ușor, 1 linguriță oțet alb și 1 sfert apă caldă. Aplicați soluția pe loc și lăsați covorul să se usuce. Dacă spotul rămâne, repetați procedura. Aspirați ușor.
 • Gravy: Ștergeți cât mai mult din grăsimea vărsată posibil. Se amestecă 1 linguriță detergent ușor, 1 linguriță oțet alb și 1 sfert apă caldă. Aplicați soluția la fața locului. Lasa covorul sa se usuce. Aplicați lichid de curățare uscată și lăsați covorul să se usuce. Vid.
 • Noroi: Lăsați noroiul să se usuce complet și apoi periați sau răzuiti cât mai mult posibil. Se amestecă 1 linguriță detergent ușor, 1 linguriță oțet alb și 1 sfert apă caldă. Aplicați soluția la fața locului. Lasa covorul sa se usuce. Dacă pata rămâne, aplicați lichid de curățare uscată și uscați. Când locul este complet uscat, aspirați ușor.
 • Pansament pentru salată: Absorbi cât mai mult pansament de salată. Se amestecă 1 linguriță detergent ușor, 1 linguriță oțet alb și 1 sfert apă caldă. Aplicați soluția la fața locului. Lasa covorul sa se usuce. Dacă spotul rămâne, repetați procedura. Aspirați ușor.
 • Băuturi răcoritoare: carbonatarea băuturilor răcoritoare vă va ajuta să curățați rapid băuturile vărsate, dar acționați rapid, deoarece unele dintre coloranții din băuturi vă pot pata covorul permanent. Se elimină băutura vărsată. Se amestecă 1 linguriță detergent ușor, 1 linguriță oțet alb și 1 sfert apă caldă. Aplicați soluția la fața locului. Lasa covorul sa se usuce. Dacă spotul rămâne, repetați procedura. Aspirați ușor.
 • Urină: Amestecați 1 linguriță detergent ușor, 1 linguriță oțet alb și 1 sfert apă caldă. Aplicați soluția la fața locului. Lasa covorul sa se usuce. Dacă spotul rămâne, repetați procedura. Aspirați ușor.
 • Vomit: Tratează voma rapid. Se curăță cât mai mult, apoi se diluează imediat cu bicarbonat de sodiu și apă sau cu soda de club. Aplicați o soluție de 1 parte amoniac și 10 părți apă. Clătiți cu apă rece, lăsați să se usuce, apoi aspirați.
 • Vin: Când vinul roșu este vărsat pe covor, diluați-l cu vin alb, apoi curățați locul cu apă rece și acoperiți cu sare de masă. Așteptați zece minute, apoi aspirați sarea.
Când nimic nu pare să funcționeze, poate doriți să încercați o curățare profundă. Acesta este subiectul secțiunii noastre următoare.
 

Spalare covoare prin curățare profundă

Urmează un moment în viața fiecărui covor când aspirarea nu mai poate restabili aspectul curat. Există patru indicatori majori ai necesității unei lucrări de curățare profundă: covorul este mat și se simte lipicios; covorul nu mai este de aceeași culoare cu restul pe care l-ați salvat atunci când covorul era nou; covorul are cercuri sumbre în jurul scaunelor; sau covorul eliberează o furtună de praf atunci când alergi prin cameră. 

Dacă oricare dintre aceste descrieri se potrivește covorului tău, atunci este timpul să o curățați în profunzime. Dacă nu aveți timp și forță pentru a face o lucrare de curățare minuțioasă, este timpul să apelați la profesioniști de spalare covoare, spalare geamuri si spalare canapele . Singura metodă de curățare a covoarelor până la suport este să o agitați cu un șampon și să clătiți cu un extractor. Iată cum se face:
 • Înainte de a-ți curăța covorul, testează starea de culoare. Umectați un prosop alb cu soluția de curățare pe care doriți să o utilizați și aplicați-o pe o zonă inconfundabilă. Dacă prosopul nu capătă nicio culoare de pe covor, este probabil să folosiți soluția pe întregul covor.
 • Îndepărtați cât mai mult mobilier din cameră și așezați folie sau folie de plastic sub picioarele și bazele mobilierului rămas pentru a preveni petele.
 • Aspirați covorul bine, apoi curățați și curățați pete înainte de a șampona covorul.
 • Urmați instrucțiunile tipărite pe aparatul de curățat covoare.
 • Folosiți lovituri simple pe suprafața covorului.
 • Nu aplicați presiune grea cu mașina.
 • Ștergeți imediat soluțiile de curățare și spumă de pe picioarele mobilierului și din lemn pentru a preveni deteriorarea.
 • Fibrele umede de puf împotriva somnului după șamponare pentru a ajuta la uscare.
 • Asigurați-vă că încăperea este bine ventilată după curățare pentru a usura rapid.
 • Încercați să nu mergeți pe covoare până când nu sunt complet uscate.
 
La secțiunea noastră finală, unde vă vom spune cum să tratați tipuri speciale de probleme de covor, cum ar fi zonele arse și firele libere.
Probleme speciale cu covorul
Daca solutia de spalare covoare nu este o optiune când covorul dvs. este ars, colorat sau decolorat, puteți pur și simplu să mutați un scaun mare peste loc și să uitați de el. Sau puteți utiliza una dintre următoarele metode simple pentru a restabili covorul la aspectul său original.
 • Dacă îndepărtarea spotului pe care o utilizați modifică culoarea covorului, încercați să atingeți locuri mici cu vopsea acrilică a artiștilor. Dacă vopseaua acrilică nu funcționează, încercați să folosiți un marker cu vârf de pâslă sau un marker cu cerneală permanentă a culorii corespunzătoare. Mergeți încet și amestecați culoarea în fibre.
 • Pentru a ridica depresiunile lăsate într-un covor de mobilierul greu, încercați să aburi. Țineți un fier de abur suficient de aproape pentru ca aburul să ajungă pe covor, dar nu lăsați fierul să atingă fibrele, mai ales dacă sunt sintetice, deoarece s-ar putea topi. Ridicați fibrele răzuindu-le cu marginea unei monede sau a unei linguri.
 • Dacă un fir de covor este liber, trageți-l la nivel cu grămada. Dacă încercați să scoateți firul, riscați să dezlegați o parte din covor.
 • Pentru a repara o arsură mare a covorului , tăiați zona deteriorată și înlocuiți un plasture de dimensiuni și forme identice. Asigurați-vă noua piesă de mochete cu bandă pe covoare față-verso sau cu adeziv din latex.
 • Pentru a repara o suprafață mică arsă pe suportul covorului, scoateți fibrele carbonizate și puneți lipici alb în deschidere. Apoi smulgeți fibrele dintr-o bucată de covor sau o parte inconștientă a covorului (poate într-un dulap). Când lipiciul devine lipicios, trageți fibrele în loc. Dacă arsura nu este până la spate, nu trebuie decât să smulgi vârfurile carbonizate ale fibrelor cu foarfecele. Lungimea puțin mai scurtă a câtorva fibre de covor nu va fi niciodată observată.
Dacă urmați sfaturile din acest articol privind spalare covoare si intretinere, ar trebui să obțineți mai o perioada de utilizare mai lunga pentru mocheta dvs. Și asta este o veste bună, având în vedere cât costă înlocuirea.

Curatare spalare geamuri - firme de curatenie Constanta

Spalare geamuri

Lăsați personalul nostru - al firmei de curatenie - extrem de bine pregătit de curățare a ferestrei să vă lumineze ziua cu mâinile noastre impecabile și să răspândească metoda de curățare. Servicii profesionale de curăţat geamuri apartament, curăţat spălat geamuri locuinţe, curăţat geamuri domiciliu, curăţare geamuri birou, curăţat geamuri magazine, spălat geamuri balcon, spălare geamuri după constructor. Curăţarea geamurilor este o necesitate periodică, fiind o operaţiune dificilă şi greoaie, uneori chiar periculoasă şi durează mult timp.

Spalare curatare podele - firme de curatenie Constanta

Curatare pardoseli si suprafete dure

Cu stilul nostru unic de curate pardoseli și cu metodele de spălare cu presiune, dovedită in timp, vom avea un aspect nou pentru a arăta ca ziua în care a fost construit. Pentru a veni in intampinarea dumneavoastra noi - firma de curatenie Constanta - ne-am echipat cu o masinarie nemaipomenita, care nu este altceva decat un monodisc dotat cu perii rotative potrivite pentru fiecare tip de suprafata, cu care putem sa va scoatem din impas si sa rezolvam aceste probleme, lasandu-va sa va ocupati timpul cu activitati mult mai placute.